Creta Maris Beach Resort
Creta Maris Beach Resort
Creta Maris Beach Resort
Creta Maris Beach Resort

ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ – ΚΡΗΤΗ

Μόλις 25 χλμ. ανατολικά του Ηρακλείου, η Χερσόνησος είναι η πιο κοσμοπολίτικη περιοχή της Κρήτης.

Η παραθαλάσσια πόλη του λιμανιού της Χερσονήσου σφίζει από ζωή όλο το χρόνο. Τα μισά από τα καταστήματα και τα ξενοδοχεία είναι ανοικτά όλο το χρόνο, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Κρήτη, όπου πολλά ξενοδοχεία και καταστήματα είναι ανοιχτά μόνο κατά την τουριστική περίοδο Απριλίου-Οκτωβρίου.

Η Χερσόνησος αποτελείται από πολλά μικρά χωριά και από τους κύριους τουριστικούς προορισμούς του λιμένα Χερσονήσου και τον Παλιό Ανισσαρά  Χερσονήσου. Αυτά τα χωριά είναι το Κουτουλουφάρι, το Πισκοπιανό, ο Ανισσαράς, οι Ποταμιές, το Αβδού, οι Γωνιές και τα Κερά.

Η ποικιλία και η έκταση των ακτών της Χερσονήσου προσφέρει την δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν διαφορετικές παραλίες για  κολύμπι σε κρυστάλλινα νερά.

Το λιμάνι της Χερσονήσου είναι διάσημο για τη νυχτερινή ζωή. Υπάρχουν πολλά μπαρ, εστιατόρια και ταβέρνες δίπλα στην παραλία.

Διοργανώνονται επίσης ημερήσιες κρουαζιέρες από διάφορα ταξιδιωτικά γραφεία,προς  στο γειτονικό νησί Ντία και σε πολλά άλλα μικρά νησάκια και παραλίες της περιοχής.

 

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ

Η Χερσόνησος πήρε το όνομα της αρχαίας πόλης που βρισκόταν εκεί όπου είναι σήμερα το λιμάνι της Χερσονήσου. Η περιοχή του χωριού Παλιά Χερσόνησος, βρίσκεται στο λόφο και είχε χτιστεί για να νιώθουν πιο ασφαλείς οι κάτοικοι από τις πειρατικές επιδρομές γεγονό που τους ανάγκασε να μετακινηθούν στην ενδοχώρα.

Παρόλο που η πόλη χτίστηκε κατά τη Μινωική εποχή, γνώρισε μεγάλο πλούτο κατά την ρωμαϊκή και πρώιμη βυζαντινή περίοδο. Κατά τη ρωμαϊκή περίοδο η Χερσόνησος είχε υπέροχα μαρμάρινα σιντριβάνια, γλυπτά, κ.λπ.. Απομεινάρια αυτής της περιόδου μπορούμε να δούμε σήμερα στην περιοχή Καστρί. Η αρχαία πόλη της Χερσονήσου ήταν διατηρούσε από χρόνια υδραγωγείο, ερείπια του οποίου βρίσονται σήμερα στις Ξεροκαμάρες, στο χωριό Ποταμιές.

Τα σημάδια της Βυζαντινής εποχής στην πόλη διακρίνονται ως επί το πλείστον στο λιμάνι και στην  Ακρόπολη (στον λόφο) όπου δεσπόζει μία παλαοχριστιανική εκκλησία. Οι Ενετοί, και οι Τούρκοι άφησαν το σημάδι τους στην περιοχή, καθώς και στο λιμάνι που ονομάστηκε Porto Τηγάνι και προστάτευε πολλά μεσαιωνικά σκάφη ακόμα κι όταν η πόλη αποτελούταν από λιγοστά σπίτια. Η πόλη έσβησε εξαιτίας των Σαρακηνών πειρατών και άλλων λεηλασιών στην παραλιακή ζώνη. Οι άνθρωποι βρήκαν καταφύγιο ψηλά στις πλαγιές του βουνού έτσι ώστε να έχουν αρκετό χρόνο για να αντιδράσουν σε επικείμενες πειρατικές επιθέσεις. Το λιμάνι είχε σχεδόν εγκαταλειφθεί και μετατραπεί σε ένα μικρό ψαροχώρι, μέχρι που, μετά το 1950 καλλιεργείται κάποιο ενδιαφέρον καλλιεργείται για τις τουριστικές δυνατότητες της Χερσονήσου.

 

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ

Η Κρήτη είναι διάσημη για την απεριόριστη και γεμάτη ενθουσιασμό νυχτερινή ζωή. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μπουζούκι, λαϊκή ελληνική και ξένη μουσική, δυνατούς ήχους αλλά και μία υπέροχη ήρεμη ατμόσφαιρα. Εδώ θα βρείτε εδώ μερικά από τα πιο γνωστά κέντρα για εγγυημένη διασκέδαση!

Η Χερσόνησος είναι από τα πιο φημισμένα μέρη της Κρήτης για τη νυχτερινή ζωή και αποτελεί τον νούμερο ένα προορισμό των νέων. Στη Χερσόνησο μπορείτε να βρείτε πολλά κλαμπ, μπαρ, παμπ, καφετέριες, εστιατόρια, ταβέρνες κλπ.. Έχετε την δυνατότητα  πάτε για clubbing ή μπορείτε-να πάτε σε ένα σικ εστιατόριο για να γευτείτε την τοπική κουζίνα.

 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Το Ηράκλειο συμπεριλαμβάνει μια διαφορετική και μοναδική συλλογή στοιχείων περισσότερο από κάθε άλλο νομό της Κρήτης. Η πρωτεύουσα του νομού το Ηράκλειο, βρίσκεται στο κέντρο της Κρήτης όπου συγκεντρώνονται οι βασικές οικονομικές και διοικητικές λειτουργίες, καθώς και ο περισσότερος πληθυσμός του νησιού.

Η πόλη του Ηρακλείου συγκεντρώνει το ένα τρίτο του πληθυσμού της Κρήτης  και είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του Κρητικού πολιτισμού με όλες τις εκφράσεις και τις λειτουργίες ενός σύγχρονου αστικού κέντρου αφού αντιπροσωπεύει ταυτόχρονα την κύρια εμπορική  δραστηριότητα του νησιού με το λιμάνι, τις τηλεπικοινωνίες και το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας.

Η παλιά πόλη περιβάλλεται από ενετικά τείχη και συνδέει έντονα την ιστορία με το παρόν. Ακόμα κι αν το Ηράκλειο είναι γνωστό για το αρχιτεκτονικό χάος της πόλη, η αλήθεια είναι ότι ο επισκέπτης περπατώντας στην πόλη, θα ανακαλύψει την αρχιτεκτονική κληρονομιά των διαφόρων πολιτισμών που επηρέασαν το Ηράκλειο κι έχουν αφήσει εμφανή σημάδια.

Η πόλη σήμερα είναι ιδανική για τις καθημερινές απλές απολαύσεις. Ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να κάνει βόλτα στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης, στην καθημερινή λαϊκή αγορά, στο ενετικό λιμάνι, να επισκεφτεί τα μουσεία, τις εκκλησίες, τα καταστήματα και τις ταβέρνες της πόλης. Η νυχτερινή ζωή της πόλης είναι έντονη με συνδυασμό ποιότικών πολιτιστικών εκδηλώσεων οι οποίες κορυφώνονται το καλοκαίρι, με το περίφημο καλοκαιρινό" Arts Festival" του Ηρακλείου, κατά το οποίο οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν επιλεγμένη μουσική, θεατρικές παραστάσεις και χορευτικές εκδηλώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΙΣΤΟΡΙΑ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΕΣΠΑ