Creta Maris Beach Resort
Creta Maris Beach Resort
Creta Maris Beach Resort
Creta Maris Beach Resort

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΛΙΜΑΝΙ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ο Αγιος Νικόλαος ή απλά Άγιος, όπως χαρακτηριστικά τον αποκαλούν οι ντόπιοι, βρίσκεται 65 χιλιόμετρα ανατολικά από το Ηράκλειο και είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις στο Νομό Λασιθίου. Δεσπόζει στον όμορφο κόλπο του Μεραμπέλλου, στη βόρειο-ανατολική ακτή του Nομού Λασιθίου στην Ανατολική Κρήτη, με πληθυσμό 10.000 κατοίκους. Η ιστορία του Αγίου Νικολάου έχει σημαδευτεί από το λιμάνι του.

ΕΛΟΥΝΤΑ

Η Ελούντα βρίσκεται στην ανατολική Κρήτη, βόρεια από τον Άγιο Νικόλαο και νότια από τον παραλιακό οικισμό Πλάκα. Κάποτε η Ελούντα ήταν ένα γραφικό ψαροχώρι μέσα στον όμορφο κόλπο του Μεραμπέλλου. Αργότερα εξελίχθηκε σε ένα θέρετρο γνωστό για την ομορφιά του τοπίου και για τα πολυτελή ξενοδοχεία που κτίστηκαν και εξακολουθούν να χτίζονται γύρω της. Λέγεται ότι είναι η περιοχή της Ελλάδας με τα περισσότερα ξενοδοχεία 5 αστέρων.

ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ

Η Σπιναλόγκα είναι μικρό νησί κοντά στην Ελούντα στην Ανατολική Κρήτη. Η Σπιναλόγκα έχει γίνει γνωστή σαν το νησί των λεπρών, αφού εδώ απομονώνονταν οι λεπροί από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα μέχρι το 1957. Σήμερα τη Σπιναλόγκα επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι χιλιάδες τουρίστες με καραβάκια από τον Άγιο Νικόλαο, την Ελούντα και την Πλάκα για να ξεναγηθούν στα ερειπωμένα της κτίρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ

ΡΕΘΥΜΝΟ

ΧΑΝΙΑ

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

ΕΣΠΑ