Creta Maris Beach Resort
Creta Maris Beach Resort
Creta Maris Beach Resort
Creta Maris Beach Resort

ΧΑΝΙΑ

ΕΝΕΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Το ενετικό λιμάνι στα Χανιά με το φάρο του είναι σήμα κατατεθέν της πόλης. Πλήθος εστιατορίων, καφετεριών και μπαρ προσθέτουν στη γοητεία του λιμανιού τις απαραίτητες νότες ζωντάνιας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ

Πλήθος κόσμου, τουρίστες και κάτοικοι των Χανίων, άνθρωποι κάθε ηλικίας, επισκέπτονται καθημερινά την Παλιά Πόλη των Χανίων. Σήμερα, η παλιά πόλη σώζει έντονα τα σημάδια από τότε που η Κρήτη υπήρξε αποικία των Βενετών (1252-1645), με τις απαραίτητες προσθήκες που έγιναν στην επόμενη περίοδο κατάκτησης της Κρήτης από τους Οθωμανούς (1645-1898), καθώς και από τα χρόνια της Αιγυπτιοκρατίας (1831-1841) που μεσολάβησαν στην περίοδο της Τουρκοκρατίας.

ΓΡΑΜΒΟΥΣΑ

Η Γραμβούσα αποτελείται από δύο ακατοίκητα νησιά την Άγρια και την Ήμερη Γραμβούσα, τα οποία  βρίσκονται κοντά στο ομώνυμο ακρωτήρι των Χανίων. Το νησί της Ήμερης Γραμβούσας βρίσκεται 20 χλμ βορειοδυτικά της Κισσάμου, απέναντι από την επιβλητική Χερσόνησο της Γραμβούσας και 2 μίλια βορειοδυτικά της περίφημης λιμνοθάλασσας του Μπάλου. Η Γραμβούσα είναι γνωστή για το περίφημο φρούριο, το οποίο ακόμη δεσπόζει σε ύψος 137μ., πάνω από την παραλία και ήταν άντρο πειρατών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ

ΡΕΘΥΜΝΟ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

ΕΣΠΑ