Creta Maris Beach Resort
Creta Maris Beach Resort
Creta Maris Beach Resort
Creta Maris Beach Resort

ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ

ΛΙΜΕΝΑΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ

Ο Λιμένας Χερσονήσου ή Λιμήν Χερσονήσου, βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή Κρήτης, 28 χιλιόμετρα ανατολικά του Ηρακλείου και αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς τουριστικούς προορισμούς της Κρήτης, καθώς φημίζεται για την πλούσια νυχτερινή ζωή που προσφέρει, με δεκάδες μπαρ/ παμπ, εστιατόρια και ταβέρνες. Στον πεζόδρομο του Λιμένα οι επισκέπτες μπορούν επίσης να βρουν πολλά καταστήματα και μικρά μαγαζάκια με αναμνηστικά, κρητικά προϊόντα, ρούχα και αξεσουάρ.

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ

Ανατολικά του Λιμένα Χερσονήσου βρίσκεται το Λαογραφικό Μουσείο Λυχνοστάτης, το οποίο προσφέρει στους επισκέπτες μια αυθεντική εικόνα της παραδοσιακής ζωής στην Κρήτη. Στους εσωτερικούς χώρους του ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να περιπλανηθεί και να θαυμάσει αντικείμενα από την καθημερινή ζωή και ψυχαγωγία και υπαίθριους χώρους. Το μουσείο περιλαμβάνει κρητικά αγροτικά σπίτια, αποστακτήριο, ανεμόμυλο, εκκλησία, πατητήρια κρασιού και λαδιού, εργαστήρια ύφανσης, έναν κήπο με φαρμακευτικά φυτά και γκαλερί λαϊκής τέχνης. Λειτουργεί από τον Ιούλιο του 1992.

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΠΑΡΛΑΜΑ & ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΦΑΝΤΩΝ ΘΕΑΝΩΣ ΜΕΤΑΞΑ-ΚΑΝΑΚΑΚΗ

Το Αγροτικό Μουσείο Μενελάου Παρλαμά καιΣυλλογή Υφαντών Θεανώς Μεταξά-Κανακάκη, που στεγάζεται σε πετρόκτιστη φάμπρικα του 19ου αι. και οίκημα (δωρεές της οικογένειας Παρλαμά), ιδρύθηκε από την Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών το 1988. Οι Συλλογές του Μουσείου είναι θεματικά διαρθρωμένες (πατητήρι,  ρακοκάζανο, φούρνος, αγροτικά εργαλεία, κρητικό σπίτι, σιδεράδικο, βαρελάδικο, μαραγκούδικο, ελαιοτριβείο, υφαντά και εργαλεία υφαντικής), με άξονα την ύπαιθρο της Κρήτης και αντικείμενα που χρονολογούνται από τον όψιμο 19ο αιώνα μέχρι τα μέσα του 20ού αι. Το 2011, μετά από μια εκτεταμένη ανακαίνιση και επέκταση (Π.Ε.Π. Κρήτης), το Μουσείο απέκτησε  πτέρυγες υφαντικής με υφαντά από τις Συλλογές της Θεανώς Μεταξά-Κανακάκη. Πλούσιο εποπτικό υλικό και ψηφιακά μέσα προσφέρουν στον επισκέπτη επιπλέον πληροφορία και τεκμηρίωση των εκθεμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΡΕΘΥΜΝΟ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΧΑΝΙΑ

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

ΕΣΠΑ