Creta Maris Beach Resort
Creta Maris Beach Resort
Creta Maris Beach Resort
Creta Maris Beach Resort

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γιορτές, πανηγύρια, εκδηλώσεις και διάφορες μορφές ψυχαγωγίας και διασκέδασης συνθέτουν τον κορμό της παραδοσιακής Κρητικής καθημερινότητας. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα σε όλα τα χωριά του νησιού, με τους κατοίκους και επισκέπτες να γιορτάζουν τις θρησκευτικές γιορτές. Τα πανηγύρια συμβάλλουν στην επιβίωση των τοπικών εθίμων και παραδόσεων εμπλουτίζοντας παράλληλα την εμπειρία των επισκεπτών. Οι λιγότερο γνωστές πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται τιμούν ιστορικές επετείους.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού στο Δήμο Ηρακλείου

Φεστιβάλ του Κλήδονα που αναβιώνεται στις 24 Ιουνίου.

Το Matala Festival είναι μια διεθνής καλλιτεχνική εκδήλωση για όλες τις ηλικίες. Προσφέρει ένα αξέχαστο ταξίδι στο χρόνο, τη μουσική, την τέχνη, τη λογοτεχνία από τη δεκαετία του '60 και του '70 μέχρι σήμερα. Περισσότεροι από 200 καλλιτέχνες, μουσικοί και οι διανοούμενοι συμμετέχουν στο 3ήμερο φεστιβάλ, το οποίο αποτελεί το πρώτο φεστιβάλ στην Ελλάδα με δωρεάν είσοδο για όλες τις συναυλίες που διοργανώνει. Διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2011 και διαφημίστηκε σε περισσότερα από 140 τηλεοπτικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο, ενώ απέσπασε περισσότερες από 50.000 αναφορές σε διεθνή περιοδικά.

Αγία Παρασκευή – 7ήμερη εκδήλωση με Κρητική βραδιά και θέατρο - Ιούλιος 19 - 26.

Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης.

Το «μαγείρεμα», εκδήλωση που πραγματοποιείται το τελευταίο Σάββατο του Ιουλίου

Μια σειρά από κυρίως μουσικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τεφελίου.

ΡΕΘΥΜΝΟ

Παιχνίδι, δραστηριότητες αλλά και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο Κυνήγι του Θησαυρού, που ξεκίνησε στην πόλη του Ρεθύμνου για πρώτη φορά την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 1990 και διοργανώνεται έκτοτε κάθε χρόνο την περίοδο πριν το καρναβάλι του Ρεθύμνου (την Κυριακή του Ασώτου, δύο βδομάδες πριν το καρναβάλι).

Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι αποτελεί έναν πολιτισμικό πλέον θεσμό, τον οποίο η Δημοτική Αρχή του Ρεθύμνου προσπαθεί κάθε χρόνο να ενισχύει και να εμπλουτίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου είναι θεσμός με εξελικτική πορεία που έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των Ρεθυμνιωτών ενεργοποιώντας και αξιοποιώντας όλα τα στοιχεία του δυναμικού της τοπικής κοινωνίας και αναδεικνύοντας την πολιτισμική παράδοση της πόλης. Το μήνυμα της Αναγέννησης, η διαλεκτική λαών και πολιτισμών, επιβεβαιώνεται και εξακτινώνεται με την ενεργητική συμμετοχή των πολιτών και τη σύμπραξη καλλιτεχνικών αναγεννησιακών σχημάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Γιορτή Κρητικού Κρασιού και Πιστοποιημένων Κρητικών Παραδοσιακών Προϊόντων ανοίγει τις πύλες της κάθε καλοκαίρι και προσκαλεί όλους τους επισκέπτες να ζήσουν στο Δημοτικό Κήπο αλλά και σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, την εμπειρία της συμμετοχής σε μια Γιορτή που φέρει το άρωμα και τη νοσταλγία του παρελθόντος.

Οι επισκέπτες, απολαμβάνουν δωρεάν εξαιρετικής ποιότητας κρητικό κρασί και δοκιμάζουν ντόπια προϊόντα, ενημερώνονται για τους τρόπους παραγωγής και διασκεδάζουν με τα μουσικοχορευτικά συγκροτήματα που συμμετέχουν στη Γιορτή.

ΧΑΝΙΑ

Κατά τη διάρκεια του Μαΐου διάφορα φεστιβάλ λαμβάνουν χώρα στα Χανιά. Το δεύτερο δεκαπενθήμερο, γίνεται ο εορτασμός της Μάχης της Κρήτης, ο οποίος περιλαμβάνει εκδηλώσεις για τον εορτασμό όσους σκοτώθηκαν και αρκετές πολιτιστικές εκδηλώσεις. "Κορήσια» αθλητικοί αγώνες καγιάκ στη λίμνη Κουρνά.

Μάιος - Σεπτέμβριος: Αθλητικές εκδηλώσεις στο Δήμο Νέας Κυδωνίας οι οποίες περιλαμβάνουν: Beach volley - Beach Soccer - Beach Handball και άλλα παιχνίδια.

Τα πολιτιστικά γεγονότα του καλοκαιριού του Δήμου Χανίων περιλαμβάνουν μουσικές και θεατρικές παραστάσεις στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου, στον Κήπο, στο Βενιζέλειο Ωδείο, στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας και άλλες εκδηλώσεων σε διάφορες γειτονιές της πόλης. Πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού διοργανώνονται επίσης από τον Δήμο Κισάμου, Νέας Κυδωνίας, Πελεκάνου και Γεωργιούπολης.

Η γιορτή σαρδέλας λαμβάνει χώρα στη Νέα Χώρα και στη Σούδα.

Η γιορτή της τσικουδιάς στη Νεώρια – Χανιά, Λουτράκι, Κυδωνιας, Κανδανος, Λίμνη του Πλατανιά.

ΛΑΣΙΘΙ

Το Casa Dei Mezzo Φεστιβάλ στο Μακρύ Γιαλό, στην Ιεράπετρα είναι το μοναδικό καλοκαιρινό φεστιβάλ κλασικής μουσικής στην Κρήτη, με συμμετέχοντες διεθνούς φήμης καλλιτέχνες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΙΣΤΟΡΙΑ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ