Creta Maris Beach Resort
Creta Maris Beach Resort
Creta Maris Beach Resort
Creta Maris Beach Resort

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η Κρήτη βρίσκεται στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων. Είναι το μεγαλύτερο από τα ελληνικά νησιά, και το πέμπτο σε μέγεθος μεταξύ των νησιών της Μεσογείου, μετά τη Σικελία, τη Σαρδηνία, την Κορσική και την Κύπρος.

Το μέγιστο μήκος της είναι 260 χλμ. από τη Γραμβούσα μέχρι στα βορειοδυτικά του Σίδερου ενώ το πλάτος ποικίλλει από 60 χλμ (από τον Σταύρο μέχρι το ακρωτήρι Λίθινο) έως 12 χλμ στα στενά Ιεράπετρας (από κόλπο του Μιραμπέλλο έως τον κόλπο της Ιεράπετρας). Η έκτασή της είναι 8,261 τ.μ. χλμ. και, μαζί με τα νησάκια Γαύδο και Ντία, είναι 8.303 τ.μ. χιλιόμετρα.

ΚΛΙΜΑ

Γενικά το κλίμα είναι ήπιο με ήπιους χειμώνες, με υγιή και ζεστά καλοκαίρια στα παράκτια. Ο καιρός τον Απρίλιο είναι γλυκός κι ευχάριστος και μερικές φορές μια μικρή βροχή μπορεί να αντικαταστήσει για λίγο τον ήλιο. Τον Οκτώβριο βρέχει σπάνια και ο καιρός παραμένει ζεστός. Γενικά, τον Μάιο και τον Σεπτέμβριο η Κρήτη είναι ηλιόλουστη, αλλά δεν είναι εξαιρετικά ζεστή. Το καλοκαίρι όμως είναι αρκετά ζεστό με τον Ιούνιο και τον Ιούλιο να είναι οι πιο ζεστοί μήνες του χρόνου χωρίς βροχοπτώσεις. Στις ορεινές περιοχές η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

ΙΣΤΟΡΙΑ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΕΣΠΑ