Creta Maris Beach Resort
Creta Maris Beach Resort
Creta Maris Beach Resort
Creta Maris Beach Resort
Creta Maris Beach Resort

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ & ΒΡΑΒΕΙΑ

Πιστοποίηση «We do local»

Πιστοποίηση «We do local»

Το Πρότυπο Πιστοποίησης “We do local” καλύπτει την ανάγκη για επιστροφή στις ρίζες και καλύτερη ποιότητα ζωής. Απευθύνεται σε τουριστικές επιχειρήσεις, ενώ μέχρι και σήμερα το προσμετρά 22 μέλη, ενώ στο μέλλον αναμένεται να προσελκύσει ακόμη περισσότερα.

Το Creta Maris πιστοποιημένο με το Πρότυπο Πιστοποίησης “We do local” πλήρη τα παρακάτω κριτήρια:

 • Καλύπτει την ανάγκη της να προσφέρει ένα προϊόν διαφορετικό, με ουσία, και ποιότητα
 • Στηρίζει την οικονομία και τους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας
 • Διαδίδει τα τοπικά ήθη και έθιμα
 • Παρουσιάζει την τοπική κουζίνα
 • Υποστηρίζει τους τοπικούς παραγωγούς
 • Με σεβασμό στο περιβάλλον και την αειφορία
 • Στηρίζει το τοπικό εργατικό δυναμικό

Green Key

Green Key

Το Green Key είναι ένα οικολογικό σήμα, αναγνωρισμένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού και το UNEP, το οποίο έχει απονεμηθεί σε πάνω από 1500 εγκαταστάσεις σε 28 χώρες σε όλο τον κόσμο.

To Creta Maris, πιστοποιημένο με το Green Key πληρεί τα παρακάτω κριτήρια:

 • Εκπαιδεύει το προσωπικό, τους πελάτες και τους ιδιοκτήτες για την αύξηση της βιώσιμης ανάπτυξης και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε εγκαταστάσεις αναψυχής.
 • Διαφυλάσσει το περιβάλλον με τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του ξενοδοχείου στην παγκόσμια σκηνή. 
 • Λειτουργεί με οικονομική διαχείριση από την μείωση της κατανάλωσης, η οποία συνεπάγεται με μείωση του κόστους.
 • Ακολουθεί στρατηγική μάρκετινγκ η οποία συμπεριλαμβάνει την προώθηση του σήματος ποιότητας Green Key.
 • Λειτουργεί ενδυναμώνοντας το ξενοδοχείο αναλαμβάνοντας ευρύτερη οικολογική ευθύνη.

Travelife Gold

Travelife Gold

Το ξενοδοχείο ελέγχθηκε και συμπλήρωσε τα κριτήρια για την Χρυσή διάκριση του Travelife Sustainability System, δείχνοντας πολύ υψηλή δέσμευση στην αειφορία και την κοινωνική ευθύνη. Με αυτή την πιστοποίηση το ξενοδοχείο δεσμεύεται να δημιουργεί ευκαιρίες βελτίωσης, να επικοινωνεί τις ενέργειές του και να ενθαρρύνει άλλους να δρουν με τον ίδιο τρόπο.

Πιστοποίηση HACCP

Πιστοποίηση HACCP

Το σύστημα HACCP είναι ένα απλό και αποτελεσματικό σύστημα με το οποίο γίνεται εφικτή η πρόβλεψη των κινδύνων και η πιθανότητα εμφάνισής τους σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας ενός τρόφιμου, καθώς και η αποφυγή πρόκλησης ζημιάς στην υγεία του καταναλωτή. Με τη πιστοποίηση HACCP το Creta Maris Beach Resort βεβαιώνεται πως διασφαλίζει την υγιεινή των τροφίμων και ειδικότερα του τελικού προϊόντος που προσφέρει στους επισκέπτες και εργαζομένους του.

Σφραγίδα Ποιότητας ECARF

Σφραγίδα Ποιότητας ECARF

Η Σφραγίδα Ποιότητας ECARF είναι μια σφραγίδα της έγκρισης που έχει ως στόχο να βοηθήσει στην επιλογή των προϊόντων και υπηρεσιών κατάλληλα για χρήση από αλλεργικούς καταναλωτές. Η Σφραγίδα Ποιότητας ECARF είναι μια ευρωπαϊκή πιστοποίηση. Τα βραβεία δίνονται σύμφωνα με τις λεπτομερείς απαιτήσεις που καθορίζονται, επικυρώνονται και παρακολουθούνται από τη διεθνή επιστημονική συμβουλευτική επιτροπή.

Η βάση για την πιστοποίηση αυτή αποτελεί απόδειξη ότι το προϊόν ή η υπηρεσία προσφέρει μια σημαντική βελτίωση στην ποιότητα ζωής των αλλεργικών καταναλωτών. Η ποιότητα του προϊόντος ή της υπηρεσίας ελέγχεται τακτικά μέσω τυχαίας δειγματοληψίας.

BIO Hellas – BIO Kouzina

BIO Hellas – BIO Kouzina

Το πρότυπο «BIO Kouzina» παρέχει τη δυνατότητα πιστοποίησης σε επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, οι οποίες χρησιμοποιούν μια ή και περισσότερες πρώτες ύλες μόνο ως βιολογικές και για τις οποίες επιθυμούν να κάνουν αναφορά στο βιολογικό τρόπο παραγωγής.

Το 2020, το ξενοδοχείο πιστοποιήθηκε για δέκατη συνεχή χρονιά. Αυτή τη φορά το εστιατόριο Πίθος έλαβε το βραβείο "BIO Kouzina GOLD", καθώς προσφέρει 90% πιστοποιημένα «βιολογικά εδέσματα» είτε «εδέσματα με βιολογικά συστατικά»!

Πιστοποίηση «Ελληνικό Πρωϊνό»

Πιστοποίηση «Ελληνικό Πρωϊνό»

Το «Ελληνικό Πρωινό» είναι ένα πρόγραμμα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.), το οποίο έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται μεθοδικά από το 2010 με βασικό σκοπό τον εμπλουτισμό του Πρωινού, που προσφέρεται στα ελληνικά ξενοδοχεία, με αγνά και μοναδικά προϊόντα της Ελληνικής γης, καθώς και παραδοσιακά τοπικά εδέσματα της κάθε περιοχής της Ελλάδας.

Το Creta Maris έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό», δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους επισκέπτες του ξενοδοχείου να γνωρίσουν τον άφθονο γαστρονομικό πλούτο της Κρήτης και να γευτούν στο πρωινό τους, τα μοναδικά κρητικά προϊόντα και εδέσματα που αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της Μεσογειακής Διατροφής, η οποία δεν είναι απλώς μια μοντέρνα διατροφική τάση, αλλά αποτελεί σύμφωνα με την UNESCO “άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας”.

 

Πιστοποίηση Γαλάζια Σημαία

Πιστοποίηση Γαλάζια Σημαία

Η "Γαλάζια Σημαία", σύμβολο ποιότητας σε πάνω από 50 χώρες σήμερα, που διαρκώς αυξάνονται, απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες που διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι, ξενοδόχοι και άλλοι φορείς.

Η παραλία του Creta Maris, βραβευμένη με Γαλάζια σημαία, πληροί όλα τα αυστηρά κριτήρια για να θεωρείται ασφαλής, καθαρή χωρίς να επηρεάζεται το φυσικό τοπίο.

Πιστοποίηση COSMOCERT

Πιστοποίηση COSMOCERT

Η COSMOCERT ιδρύθηκε το 2013, με στόχο να προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και καινοτομίας στους τομείς της Πιστοποίησης των Βιολογικών Προϊόντων, των Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας (Πρότυπα ISO), της Βιοτεχνολογικής Έρευνας και της επινόησης υψηλής τεχνολογίας.

Το Creta  Maris ιδιαίτερα υπερήφανο για το βιολογικό κήπο του, έχει λάβει Πιστοποίηση των Βιολογικών Προϊόντων του από την COSMOCERT, σύμφωνα με την οποία παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, ενώ σέβεται το περιβάλλον και τον φυσικό κύκλο ζωής του οικοσυστήματος.

Αυτό γίνεται εφικτό, καθώς η βιολογική γεωργία του ξενοδοχείου βασίζεται σε μια σειρά Κανόνων και Αρχών, καθώς και κοινών πρακτικών μεθόδων που αποσκοπούν στην ελαχιστοποίηση της ανθρώπινης παρέμβασης στο περιβάλλον, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι το αγροτικό σύστημα λειτουργεί όσο το δυνατόν φυσικότερα, με τις μικρότερες δυνατές εισροές (φυτοφάρμακα, λιπάσματα, αντιβιοτικά).

Costa Nostrum - Sustainable Beaches

Costa Nostrum - Sustainable Beaches

Η παραλία του Creta Maris πιστοποιήθηκε ως Αειφόρα Παραλία της Μεσογείου από το πρόγραμμα «Costa Nostrum– Sustainable Beaches». Τα κριτήρια απόκτησης της πιστοποίησης Costa Nostrum – Sustainable Beaches αποτελούν η προστασία της φύσης, η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και η διατήρηση και προώθηση της τοπικής κουλτούρας και των προϊόντων παραδοσιακού χαρακτήρα.

TUI Top Quality Award 2020

TUI Top Quality Award 2020

Το βραβείο TUI Top Quality Award 2020 είναι ένα βραβείο που απονέμεται αποκλειστικά στα καλύτερα ξενοδοχεία TUI, δηλαδή αυτά που ξεχωρίζουν στις προτιμήσεις των επισκεπτών. Το Creta Maris Beach Resort βραβεύτηκε με το βραβείο αυτό, καθώς συγκέντρωσε άριστη βαθμολογία (τουλάχιστον 8,7 μέχρι 10 βαθμούς) στην έρευνα επισκεπτών που πραγματοποίησε η TUI. Το βραβείο TUI Top Quality Award 2020 προσφέρει στους επισκέπτες και τα ταξιδιωτικά γραφεία τη διασφάλιση πως η επιλογή του Creta Maris Beach Resort είναι μια άριστη επιλογή.

TUI Environmental Champion 2020

TUI Environmental Champion 2020

To Creta Maris Beach Resort, στο πλαίσιο της Αειφόρας Λειτουργίας του, τιμήθηκε με το βραβείο «TUI Environmental Champion 2020». Για την απόκτηση αυτού του βραβείου, το ξενοδοχείο απέδειξε πως πληροί τα κριτήρια της «περιβαλλοντικής Λίστας TUI» και το κριτήριο της ικανοποίησης των πελατών σχετικά με τις οικολογικές ενέργειες που αυτό πράττει. Η ΤUI συνιστά μία από τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές εταιρείες παγκοσμίως, η οποία στο πλαίσιο των ενεργειών της, επιβραβεύει κάθε χρόνο 150 ξενοδοχεία παγκοσμίως, τα οποία πληρούν καλύτερα τις τεχνικές και οργανωτικές απαιτήσεις για οικολογική και υπεύθυνη διαχείριση του ξενοδοχείου. 

Βραβείο Holidaycheck 2020

Βραβείο Holidaycheck 2020

O ταξιδιωτικός ιστότοπος Holidaycheck βράβευσε το Creta Maris Beach Resort με το βραβείο Holidaycheck 2020. Τα κριτήρια που οδήγησαν το ξενοδοχείο στη βράβευση είναι τα εξής:

 • Ελάχιστος αριθμός κριτικών: 50 κριτικές εντός της περιόδου 01.12.2018-30.11.2019
 • Ελάχιστο ποσοστό συστάσεων: 90%
 • Καμίας παραβίαση του κώδικα δεοντολογίας του Holidaycheck

Booking.com: Βραβείο Αριστείας 2020

Booking.com: Βραβείο Αριστείας 2020

Με  το βραβείο αριστείας, το Booking.com αναδεικνύει κάθε χρόνο όλες τις «αγαπημένες» επιχειρήσεις του κοινού, αυτές δηλαδή που συγκεντρώνουν τουλάχιστον 8 βαθμούς και άνω, ως μέση τιμή των συνολικών κριτικών των επισκεπτών. Ως επιπλέον βασική προϋπόθεση θεωρείται η ύπαρξη τουλάχιστον 10 κριτικών εντός της χρονιάς. Όπως πιστοποιεί και το ίδιο το Booking.com, όλες οι κριτικές συντάσσονται από πραγματικούς επισκέπτες, βεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο την αυθεντικότητα της κάθε κριτικής.

Οι επισκέπτες του Creta Maris, οι οποίοι πραγματοποίησαν την κράτηση τους μέσω του Booking.com, ανέδειξαν το ξενοδοχείο, μέσω της δικής τους βαθμολόγησης, προσφέροντας 9,2 βαθμούς σε κλίμακα των 10!

TUI Family Champion 2019

TUI Family Champion 2019

Το βραβείο TUI Family Champion 2019 είναι ένα βραβείο που απονέμεται αποκλειστικά στα καλύτερα οικογενειακά ξενοδοχεία της TUI! Το Creta Maris Beach Resort βραβεύτηκε με το βραβείο αυτό, καθώς συγκέντρωσε άριστη βαθμολογία (τουλάχιστον 8,7 μέχρι 10 βαθμούς) στην έρευνα επισκεπτών που πραγματοποίησε η TUI στην κατηγορία «φιλικό προς τα παιδιά». Το βραβείο TUI Family Champion 2019 προσφέρει στους επισκέπτες και τα ταξιδιωτικά γραφεία τη διασφάλιση πως η επιλογή του Creta Maris Beach Resort είναι μια άριστη επιλογή για οικογενειακές διακοπές.

World Luxury Spa Awards 2019

World Luxury Spa Awards 2019

Το «Hammam Spa» του ξενοδοχείου αναδείχθηκε στον διεθνή διαγωνισμό World Luxury Spa Awards 2019 ως «Luxury Hammam Experience - Regional Winner (Southern Europe)». Ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί θεσμό για τη βιομηχανία του spa επιβραβεύοντας κάθε χρόνο τη ποιότητα χώρων ευεξίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Το βραβείο «Luxury Hammam Experience - Regional Winner (Southern Europe)» εδραιώνει το «Hammam Spa» ανάμεσα στους καλύτερους πρεσβευτές υπηρεσιών ευεξίας, θέτοντας ταυτόχρονα τα θεμέλια για ένα ακόμη πιο επιτυχημένο μέλλον.

Hotels.com: Loved by Guests Award 2019

Hotels.com: Loved by Guests Award 2019

Το Creta Maris Beach Resort απέσπασε το βραβείο «LOVED BY GUESTS» 2019 από τη Hotels.com, τη κορυφαία ιστοσελίδα κράτησης καταλυμάτων για την εξαιρετική εξυπηρέτηση που προσφέρει στους επισκέπτες του. Αυτή η σημαντική βράβευση βασίζεται στα επαληθευμένα σχόλια που υπέβαλλαν οι επισκέπτες, έπειτα από την παραμονή τους στο Creta Maris το 2018!

Βραβείο Tripadvisor Travellers’ Choice 2019

Βραβείο Tripadvisor Travellers’ Choice 2019

Το βραβείο Travellers’ Choice 2019 του Tripadvisor απονέμεται σε κορυφαίες επιχειρήσεις παγκοσμίως σύμφωνα με τις εκατομμύρια κριτικές και γνώμες που συγκεντρώνονται μέσα σε έναν μόνο χρόνο από ταξιδιώτες ανά την υφήλιο. Φέτος, νικητές ανακηρύχθηκαν στις κατηγορίες Κορυφαία ξενοδοχεία, Οικονομικά ξενοδοχεία, B&B και Πανδοχεία, Οικογενειακά ξενοδοχεία, Πολυτελή ξενοδοχεία, Ξενοδοχεία για ρομαντικές αποδράσεις, Εξυπηρέτηση και Μικρά ξενοδοχεία. Τα κύρια γνωρίσματα των νικητών των βραβείων Travellers’ Choice είναι η άριστη εξυπηρέτηση, η αξία και η ποιότητα.

Το Creta Maris κατατάχθηκε υπερήφανα, στην 7η θέση από τις 25, της κατηγορίας των κορυφαίων οικογενειακών ξενοδοχείων στην Ελλάδα.

Βραβείο Αριστείας Tripadvisor 2019

Βραβείο Αριστείας Tripadvisor 2019

Το βραβείο αριστείας Tripadvisor τιμά την άριστη φιλοξενία και δίνεται μόνο σε εγκαταστάσεις που επιτυγχάνουν σταθερά εξαιρετικές κριτικές στο TripAdvisor. Μόνο το κορυφαίο σε επιδόσεις 10 τοις εκατό των επιχειρήσεων που αναφέρονται στο TripAdvisor λαμβάνει αυτό το βραβείο. Για να πληρούν τις προϋποθέσεις για ένα βραβείο αριστείας, οι επιχειρήσεις οφείλουν να διατηρούν συνολική βαθμολογία τεσσάρων ή άνω μονάδων (με μέγιστη βαθμολογία τις 5 μονάδες) από τους ταξιδιώτες του TripAdvisor και πρέπει να έχουν εισαχθεί στο TripAdvisor για τουλάχιστον 12 μήνες. Πρόσθετα κριτήρια περιλαμβάνουν τον όγκο των κριτικών που υποβλήθηκαν εντός των τελευταίων 12 μηνών.

KAYAK

KAYAK

Το Creta Maris απέσπασε το βραβείο «2019 KAYAK Travel Award», καθώς κατάφερε να διακριθεί στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών που το επισκέφτηκαν το 2018, συγκεντρώνοντας συνολικά 8,9/10 πόντους. Αξίζει να σημειωθεί πως με αυτή τη διάκριση το ξενοδοχείο, το οποίο συγκαταλέγεται ανάμεσα σε 2,6 εκατομμύρια καταλύματα της ιστοσελίδα Kayak, βρίσκεται στο Top 1% των προτιμήσεων των ταξιδιωτών.