Creta Maris Beach Resort
Creta Maris Beach Resort
Creta Maris Beach Resort
Creta Maris Beach Resort
Creta Maris Beach Resort

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ & ΒΡΑΒΕΙΑ

TÜV AUSTRIA ISO 22000

TÜV AUSTRIA ISO 22000

Το Creta Maris Beach Resort πιστοποιήθηκε με το κορυφαίο πρότυπο πιστοποιήσεων Συστημάτων Διαχείρισης της Ασφάλειας των Τροφίμων, ISO 22000 της TÜV AUSTRIA. Το πρότυπο ISO 22000 καθορίζει τις γενικές απαιτήσεις που αφορούν την ανάπτυξη, εφαρμογή και βελτίωση του Συστήματος Διαχείρισης της Ασφάλειας των Τροφίμων μιας επιχείρησης.  Η πιστοποίηση απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν άμεσα ή έμμεσα στην αλυσίδα τροφίμων και μπορεί να εφαρμοστεί από όλες τις επιχειρήσεις ανεξάρτητα από το μέγεθος και την πολυπλοκότητα τους.

Greece's Leading All-Inclusive Resort 2021

Greece's Leading All-Inclusive Resort 2021

Το Creta Maris Beach Resort βραβεύτηκε με το βραβείο «Greece's Leading All-Inclusive Resort 2021», στα World Travel Awards.

Τα World Travel Awards™ είναι παγκοσμίως τα πιο αναγνωρισμένα βραβεία της τουριστικής βιομηχανίας, επιβραβεύοντας τους ηγέτες στους τομείς του τουρισμού, των αεροπορικών εταιρειών, των ξενοδοχείων και της φιλοξενίας. Δείτε εδώ το βίντεο ανακοίνωσης του νικητή.

Greece's Leading Beach Resort 2021

Greece's Leading Beach Resort 2021

Το Creta Maris Beach Resort βραβεύτηκε με το βραβείο “Greece's Leading Beach Resort 2021’’, στα World Travel Awards.

Τα World Travel Awards™ είναι παγκοσμίως τα πιο αναγνωρισμένα βραβεία της τουριστικής βιομηχανίας, επιβραβεύοντας τους ηγέτες στους τομείς του τουρισμού, των αεροπορικών εταιρειών, των ξενοδοχείων και της φιλοξενίας.

Πιστοποίηση «We do local»

Πιστοποίηση «We do local»

Το Πρότυπο Πιστοποίησης “We do local” καλύπτει την ανάγκη για επιστροφή στις ρίζες και καλύτερη ποιότητα ζωής. Απευθύνεται σε τουριστικές επιχειρήσεις, ενώ μέχρι και σήμερα το προσμετρά 22 μέλη, ενώ στο μέλλον αναμένεται να προσελκύσει ακόμη περισσότερα.

Το Creta Maris πιστοποιημένο με το Πρότυπο Πιστοποίησης “We do local” πλήρη τα παρακάτω κριτήρια:

 • Καλύπτει την ανάγκη της να προσφέρει ένα προϊόν διαφορετικό, με ουσία, και ποιότητα
 • Στηρίζει την οικονομία και τους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας
 • Διαδίδει τα τοπικά ήθη και έθιμα
 • Παρουσιάζει την τοπική κουζίνα
 • Υποστηρίζει τους τοπικούς παραγωγούς
 • Με σεβασμό στο περιβάλλον και την αειφορία
 • Στηρίζει το τοπικό εργατικό δυναμικό

TÜV AUSTRIA Covid-Shield

TÜV AUSTRIA Covid-Shield

Το Creta Maris Beach Resort έχει πιστοποιηθεί με το Ιδιωτικό Σχήμα Πιστοποίησης TÜV AUSTRIA “CoVid Shield”.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο Σχήμα Πιστοποίησης το οποίο έχει δημιουργηθεί με στόχο την αύξηση της εμπιστοσύνης των πολιτών και των καταναλωτών στις επιχειρήσεις, οι οποίες εφαρμόζουν και πιστοποιούνται με το Σχήμα Πιστοποίησης TÜV AUSTRIA Covid-Shield.

Λαμβάνοντας το “CoVid Shield” το Creta Maris Beach Resort πιστοποιήθηκε πως καθορίζει και εφαρμόζει θεμελιώδεις απαιτήσεις, οι οποίες επαληθεύουν ότι ο κατάλληλος μηχανισμός, οι επαρκείς πόροι καθώς και η κατάλληλη χωροδιάταξη υποδομών είναι εναρμονισμένα με τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα και οδηγίες, για την πρόνοια της πρόληψης της εισροής ή της εξάπλωσης της νόσου του κορωναϊού, στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου.

Health First

Health First

Το Creta Maris Beach Resort πιστοποιήθηκε από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος με το Εθνικό Σήμα Health First, το οποίο επιβεβαιώνει ότι το ξενοδοχείο τηρεί τα επίσημα πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου έναντι του COVID-19 και συνεχίζει την απρόσκοπτη λειτουργία του. 

Green Key

Green Key

Το Green Key είναι ένα οικολογικό σήμα, αναγνωρισμένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού και το UNEP, το οποίο έχει απονεμηθεί σε πάνω από 1500 εγκαταστάσεις σε 28 χώρες σε όλο τον κόσμο.

To Creta Maris, πιστοποιημένο με το Green Key πληρεί τα παρακάτω κριτήρια:

 • Εκπαιδεύει το προσωπικό, τους πελάτες και τους ιδιοκτήτες για την αύξηση της βιώσιμης ανάπτυξης και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε εγκαταστάσεις αναψυχής.
 • Διαφυλάσσει το περιβάλλον με τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του ξενοδοχείου στην παγκόσμια σκηνή. 
 • Λειτουργεί με οικονομική διαχείριση από την μείωση της κατανάλωσης, η οποία συνεπάγεται με μείωση του κόστους.
 • Ακολουθεί στρατηγική μάρκετινγκ η οποία συμπεριλαμβάνει την προώθηση του σήματος ποιότητας Green Key.
 • Λειτουργεί ενδυναμώνοντας το ξενοδοχείο αναλαμβάνοντας ευρύτερη οικολογική ευθύνη.

Travelife Gold

Travelife Gold

Το ξενοδοχείο ελέγχθηκε και συμπλήρωσε τα κριτήρια για την Χρυσή διάκριση του Travelife Sustainability System, δείχνοντας πολύ υψηλή δέσμευση στην αειφορία και την κοινωνική ευθύνη. Με αυτή την πιστοποίηση το ξενοδοχείο δεσμεύεται να δημιουργεί ευκαιρίες βελτίωσης, να επικοινωνεί τις ενέργειές του και να ενθαρρύνει άλλους να δρουν με τον ίδιο τρόπο.

Πιστοποίηση HACCP

Πιστοποίηση HACCP

Το σύστημα HACCP είναι ένα απλό και αποτελεσματικό σύστημα με το οποίο γίνεται εφικτή η πρόβλεψη των κινδύνων και η πιθανότητα εμφάνισής τους σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας ενός τρόφιμου, καθώς και η αποφυγή πρόκλησης ζημιάς στην υγεία του καταναλωτή. Με τη πιστοποίηση HACCP το Creta Maris Beach Resort βεβαιώνεται πως διασφαλίζει την υγιεινή των τροφίμων και ειδικότερα του τελικού προϊόντος που προσφέρει στους επισκέπτες και εργαζομένους του.

Σφραγίδα Ποιότητας ECARF

Σφραγίδα Ποιότητας ECARF

Η Σφραγίδα Ποιότητας ECARF είναι μια σφραγίδα της έγκρισης που έχει ως στόχο να βοηθήσει στην επιλογή των προϊόντων και υπηρεσιών κατάλληλα για χρήση από αλλεργικούς καταναλωτές. Η Σφραγίδα Ποιότητας ECARF είναι μια ευρωπαϊκή πιστοποίηση. Τα βραβεία δίνονται σύμφωνα με τις λεπτομερείς απαιτήσεις που καθορίζονται, επικυρώνονται και παρακολουθούνται από τη διεθνή επιστημονική συμβουλευτική επιτροπή.

Η βάση για την πιστοποίηση αυτή αποτελεί απόδειξη ότι το προϊόν ή η υπηρεσία προσφέρει μια σημαντική βελτίωση στην ποιότητα ζωής των αλλεργικών καταναλωτών. Η ποιότητα του προϊόντος ή της υπηρεσίας ελέγχεται τακτικά μέσω τυχαίας δειγματοληψίας.

BIO Hellas – BIO Kouzina

BIO Hellas – BIO Kouzina

Το πρότυπο «BIO Kouzina» παρέχει τη δυνατότητα πιστοποίησης σε επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, οι οποίες χρησιμοποιούν μια ή και περισσότερες πρώτες ύλες μόνο ως βιολογικές και για τις οποίες επιθυμούν να κάνουν αναφορά στο βιολογικό τρόπο παραγωγής.

Το 2020, το ξενοδοχείο πιστοποιήθηκε για όγδοη συνεχή χρονιά. Αυτή τη φορά το εστιατόριο Πίθος έλαβε το βραβείο "BIO Kouzina GOLD", καθώς προσφέρει 90% πιστοποιημένα «βιολογικά εδέσματα» είτε «εδέσματα με βιολογικά συστατικά»!

Πιστοποίηση «Ελληνικό Πρωϊνό»

Πιστοποίηση «Ελληνικό Πρωϊνό»

Το «Ελληνικό Πρωινό» είναι ένα πρόγραμμα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.), το οποίο έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται μεθοδικά από το 2010 με βασικό σκοπό τον εμπλουτισμό του Πρωινού, που προσφέρεται στα ελληνικά ξενοδοχεία, με αγνά και μοναδικά προϊόντα της Ελληνικής γης, καθώς και παραδοσιακά τοπικά εδέσματα της κάθε περιοχής της Ελλάδας.

Το Creta Maris έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό», δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους επισκέπτες του ξενοδοχείου να γνωρίσουν τον άφθονο γαστρονομικό πλούτο της Κρήτης και να γευτούν στο πρωινό τους, τα μοναδικά κρητικά προϊόντα και εδέσματα που αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της Μεσογειακής Διατροφής, η οποία δεν είναι απλώς μια μοντέρνα διατροφική τάση, αλλά αποτελεί σύμφωνα με την UNESCO “άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας”.

 

Πιστοποίηση Γαλάζια Σημαία

Πιστοποίηση Γαλάζια Σημαία

Η "Γαλάζια Σημαία", σύμβολο ποιότητας σε πάνω από 50 χώρες σήμερα, που διαρκώς αυξάνονται, απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες που διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι, ξενοδόχοι και άλλοι φορείς.

Η παραλία του Creta Maris, βραβευμένη με Γαλάζια σημαία, πληροί όλα τα αυστηρά κριτήρια για να θεωρείται ασφαλής, καθαρή χωρίς να επηρεάζεται το φυσικό τοπίο.

Πιστοποίηση COSMOCERT

Πιστοποίηση COSMOCERT

Η COSMOCERT ιδρύθηκε το 2013, με στόχο να προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και καινοτομίας στους τομείς της Πιστοποίησης των Βιολογικών Προϊόντων, των Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας (Πρότυπα ISO), της Βιοτεχνολογικής Έρευνας και της επινόησης υψηλής τεχνολογίας.

Το Creta  Maris ιδιαίτερα υπερήφανο για το βιολογικό κήπο του, έχει λάβει Πιστοποίηση των Βιολογικών Προϊόντων του από την COSMOCERT, σύμφωνα με την οποία παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, ενώ σέβεται το περιβάλλον και τον φυσικό κύκλο ζωής του οικοσυστήματος.

Αυτό γίνεται εφικτό, καθώς η βιολογική γεωργία του ξενοδοχείου βασίζεται σε μια σειρά Κανόνων και Αρχών, καθώς και κοινών πρακτικών μεθόδων που αποσκοπούν στην ελαχιστοποίηση της ανθρώπινης παρέμβασης στο περιβάλλον, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι το αγροτικό σύστημα λειτουργεί όσο το δυνατόν φυσικότερα, με τις μικρότερες δυνατές εισροές (φυτοφάρμακα, λιπάσματα, αντιβιοτικά).

Costa Nostrum - Sustainable Beaches

Costa Nostrum - Sustainable Beaches

Η παραλία του Creta Maris πιστοποιήθηκε ως Αειφόρα Παραλία της Μεσογείου από το πρόγραμμα «Costa Nostrum– Sustainable Beaches». Τα κριτήρια απόκτησης της πιστοποίησης Costa Nostrum – Sustainable Beaches αποτελούν η προστασία της φύσης, η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και η διατήρηση και προώθηση της τοπικής κουλτούρας και των προϊόντων παραδοσιακού χαρακτήρα.

TUI Top Quality Award 2020

TUI Top Quality Award 2020

Το βραβείο TUI Top Quality Award 2020 είναι ένα βραβείο που απονέμεται αποκλειστικά στα καλύτερα ξενοδοχεία TUI, δηλαδή αυτά που ξεχωρίζουν στις προτιμήσεις των επισκεπτών. Το Creta Maris Beach Resort βραβεύτηκε με το βραβείο αυτό, καθώς συγκέντρωσε άριστη βαθμολογία (τουλάχιστον 8,7 μέχρι 10 βαθμούς) στην έρευνα επισκεπτών που πραγματοποίησε η TUI. Το βραβείο TUI Top Quality Award 2020 προσφέρει στους επισκέπτες και τα ταξιδιωτικά γραφεία τη διασφάλιση πως η επιλογή του Creta Maris Beach Resort είναι μια άριστη επιλογή.

TUI Environmental Champion 2020

TUI Environmental Champion 2020

To Creta Maris Beach Resort, στο πλαίσιο της Αειφόρας Λειτουργίας του, τιμήθηκε με το βραβείο «TUI Environmental Champion 2020». Για την απόκτηση αυτού του βραβείου, το ξενοδοχείο απέδειξε πως πληροί τα κριτήρια της «περιβαλλοντικής Λίστας TUI» και το κριτήριο της ικανοποίησης των πελατών σχετικά με τις οικολογικές ενέργειες που αυτό πράττει. Η ΤUI συνιστά μία από τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές εταιρείες παγκοσμίως, η οποία στο πλαίσιο των ενεργειών της, επιβραβεύει κάθε χρόνο 150 ξενοδοχεία παγκοσμίως, τα οποία πληρούν καλύτερα τις τεχνικές και οργανωτικές απαιτήσεις για οικολογική και υπεύθυνη διαχείριση του ξενοδοχείου. 

Βραβείο Holidaycheck 2020

Βραβείο Holidaycheck 2020

O ταξιδιωτικός ιστότοπος Holidaycheck βράβευσε το Creta Maris Beach Resort με το βραβείο Holidaycheck 2020. Τα κριτήρια που οδήγησαν το ξενοδοχείο στη βράβευση είναι τα εξής:

 • Ελάχιστος αριθμός κριτικών: 50 κριτικές εντός της περιόδου 01.12.2018-30.11.2019
 • Ελάχιστο ποσοστό συστάσεων: 90%
 • Καμίας παραβίαση του κώδικα δεοντολογίας του Holidaycheck

Booking.com: Βραβείο Αριστείας 2021

Booking.com: Βραβείο Αριστείας 2021

Με  το βραβείο αριστείας, το Booking.com αναδεικνύει κάθε χρόνο όλες τις «αγαπημένες» επιχειρήσεις του κοινού, αυτές δηλαδή που συγκεντρώνουν τουλάχιστον 8 βαθμούς και άνω, ως μέση τιμή των συνολικών κριτικών των επισκεπτών. Ως επιπλέον βασική προϋπόθεση θεωρείται η ύπαρξη τουλάχιστον 10 κριτικών εντός της χρονιάς. Όπως πιστοποιεί και το ίδιο το Booking.com, όλες οι κριτικές συντάσσονται από πραγματικούς επισκέπτες, βεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο την αυθεντικότητα της κάθε κριτικής.

Οι επισκέπτες του Creta Maris, οι οποίοι πραγματοποίησαν την κράτηση τους μέσω του Booking.com, ανέδειξαν το ξενοδοχείο, μέσω της δικής τους βαθμολόγησης, προσφέροντας 9,1 βαθμούς σε κλίμακα των 10!

TUI Family Champion 2019

TUI Family Champion 2019

Το βραβείο TUI Family Champion 2019 είναι ένα βραβείο που απονέμεται αποκλειστικά στα καλύτερα οικογενειακά ξενοδοχεία της TUI! Το Creta Maris Beach Resort βραβεύτηκε με το βραβείο αυτό, καθώς συγκέντρωσε άριστη βαθμολογία (τουλάχιστον 8,7 μέχρι 10 βαθμούς) στην έρευνα επισκεπτών που πραγματοποίησε η TUI στην κατηγορία «φιλικό προς τα παιδιά». Το βραβείο TUI Family Champion 2019 προσφέρει στους επισκέπτες και τα ταξιδιωτικά γραφεία τη διασφάλιση πως η επιλογή του Creta Maris Beach Resort είναι μια άριστη επιλογή για οικογενειακές διακοπές.

World Luxury Spa Awards 2019

World Luxury Spa Awards 2019

Το «Hammam Spa» του ξενοδοχείου αναδείχθηκε στον διεθνή διαγωνισμό World Luxury Spa Awards 2019 ως «Luxury Hammam Experience - Regional Winner (Southern Europe)». Ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί θεσμό για τη βιομηχανία του spa επιβραβεύοντας κάθε χρόνο τη ποιότητα χώρων ευεξίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Το βραβείο «Luxury Hammam Experience - Regional Winner (Southern Europe)» εδραιώνει το «Hammam Spa» ανάμεσα στους καλύτερους πρεσβευτές υπηρεσιών ευεξίας, θέτοντας ταυτόχρονα τα θεμέλια για ένα ακόμη πιο επιτυχημένο μέλλον.

Hotels.com: Loved by Guests Award 2021

Hotels.com: Loved by Guests Award 2021

Το Creta Maris Beach Resort απέσπασε το βραβείο «LOVED BY GUESTS» 2021 από τη Hotels.com, τη κορυφαία ιστοσελίδα κράτησης καταλυμάτων για την εξαιρετική εξυπηρέτηση που προσφέρει στους επισκέπτες του. Αυτή η σημαντική βράβευση βασίζεται στα επαληθευμένα σχόλια που υπέβαλλαν οι επισκέπτες, έπειτα από την παραμονή τους στο Creta Maris το 2020!

Βραβείο Tripadvisor Travellers’ Choice 2020

Βραβείο Tripadvisor Travellers’ Choice 2020

Το βραβείο Travellers’ Choice 2020 του Tripadvisor απονέμεται σε κορυφαίες επιχειρήσεις παγκοσμίως σύμφωνα με τις εκατομμύρια κριτικές και γνώμες που συγκεντρώνονται μέσα σε έναν μόνο χρόνο από ταξιδιώτες ανά την υφήλιο. Το Creta Maris ανήκει στο 10% των καλύτερων ξενοδοχείων ανά τον κόσμο προσφέροντας άριστη εξυπηρέτηση στους επισκέπτες του.

Βραβείο Αριστείας Tripadvisor 2019

Βραβείο Αριστείας Tripadvisor 2019

Το βραβείο αριστείας Tripadvisor τιμά την άριστη φιλοξενία και δίνεται μόνο σε εγκαταστάσεις που επιτυγχάνουν σταθερά εξαιρετικές κριτικές στο TripAdvisor. Μόνο το κορυφαίο σε επιδόσεις 10 τοις εκατό των επιχειρήσεων που αναφέρονται στο TripAdvisor λαμβάνει αυτό το βραβείο. Για να πληρούν τις προϋποθέσεις για ένα βραβείο αριστείας, οι επιχειρήσεις οφείλουν να διατηρούν συνολική βαθμολογία τεσσάρων ή άνω μονάδων (με μέγιστη βαθμολογία τις 5 μονάδες) από τους ταξιδιώτες του TripAdvisor και πρέπει να έχουν εισαχθεί στο TripAdvisor για τουλάχιστον 12 μήνες. Πρόσθετα κριτήρια περιλαμβάνουν τον όγκο των κριτικών που υποβλήθηκαν εντός των τελευταίων 12 μηνών.

KAYAK

KAYAK

Το Creta Maris Beach Resort βραβεύτηκε με το KAYAK Travel Award για το 2020!

Οι εξαιρετικές κριτικές και η συνολική βαθμολογία που έλαβε από τους ταξιδιώτες το 2019 έχουν κατατάξει το Creta Maris Beach Resort ως ένα από τα καλύτερα θέρετρα στην Ελλάδα.

Green Leaders

Green Leaders

Το Creta Maris Beach Resort απέσπασε τη διάκριση Πράσινος Ηγέτης με Πλατινένιο επίπεδο στο πρόγραμμα Πράσινοι Ηγέτες™ του TripAdvisor®, το οποίο βοηθά ταξιδιώτες από ολόκληρο τον κόσμο να σχεδιάζουν πιο οικολογικά ταξίδια αναδεικνύοντας ξενοδοχεία που υιοθετούν πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον. Κατακτώντας το υψηλότερο βάθρο αυτής της διάκρισης, το Creta Maris Beach Resort πιστοποιήθηκε πως συμμορφώνεται πλήρως με μια σειρά περιβαλλοντικών προτύπων που έχουν καθοριστεί από μια κορυφαία συμβουλευτική εταιρεία σε θέματα περιβάλλοντος, για το TripAdvisor.

ALPHA GUIDE - ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ

ALPHA GUIDE - ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ

Τα εστιατόρια Πίθος και Πλατεία αξιολογήθηκαν από το Αθηνόραμα ως δύο σημαντικές επιχειρήσεις στην κατηγορία τους στην Ελλάδα και ως εκ τούτου συμπεριλαμβάνονται πλέον στον Alpha Guide, έναν από τους πλέον αξιόπιστους οδηγούς αξιολόγησης εστιατορίων και ξενοδοχείων στην Ελλάδα.

British Airways Customer Excellence Award 2019

British Airways Customer Excellence Award 2019

Το Creta Maris Beach Resort διακρίθηκε από την British Airways με το Βραβείο Αριστείας Πελατών για το 2019 με βαθμολογία 9,1 / 10, η οποία προέρχεται από τις κριτικές των πελατών μας! Το Creta Maris Beach Resort είναι ένα από τα 650 κορυφαία ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο που εντυπωσιάζουν περισσότερο τους επισκέπτες!

ΕΣΠΑ