Creta Maris Beach Resort
Creta Maris Beach Resort
Creta Maris Beach Resort
Creta Maris Beach Resort
Creta Maris Beach Resort

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ & ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2017

 Oι ημερομηνίες για τη σεζόν 2017, είναι οι εξής. 

7 ΜΑΙΟΥ - ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Εμπνευσμένοι από την Παγκόσμια Ημέρα περιβάλλοντος το ξενοδοχείο μας διοργανώνει μια «Οικολογική και ρομαντική επιστροφή στην παλιά Κρήτη». Συνδυάζοντας την κρητική κουλτούρα και το παλαιό τρόπο κρητικής ζωής, θα αναβιώσουμε μια νύχτα – με λιγότερο «πολιτισμό» περνώντας σε όλους τους κοινούς χώρους μια ώρα χωρίς φως. Τα φώτα των κεριών, η «ησυχία» του πολιτισμού, το παραθαλάσσιο περιβάλλον σε ένα πιο φυσικό φόντο θα αποτελέσουν μια ιδιαίτερη και παράλληλα οικολογική εμπειρία για τους πελάτες μας. Η creta maris εκδοχή της «black-out ώρας» (ώρα που γενικά μέρη και μνημεία παύουν να φωτίζονται για οικολογικούς λόγους).

 

8 ΜΑΙΟΥ – ΚΟΥΡΕΣ

Οι κουρές των προβάτων είναι μια μεγάλη γιορτή άρρηκτα δεμένη με τον κτηνοτροφικό τρόπο ζωής της Κρήτης. Είναι, όπως λέγεται, η «γιορτή των προβάτων» και σκοπός είναι να μην υποφέρουν τα ζώα από την ζέστη. Είναι μια από τις εντυπωσιακές γιορτές που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο, στην αρχή του καλοκαιριού, στα πλαίσια της οποίας κάθε κτηνοτρόφος προσκαλεί φίλους και συγγενείς να τον βοηθήσουν στο δύσκολο αυτό έργο και μετά τους κερνά και ακολουθεί γλέντι. Το προσωπικό του Creta Maris πραγματοποιεί την γιορτή στην παραλία του ξενοδοχείου με τυροκομία, αντικριστό και παραδοσιακή μουσική.

 

30 ΜΑΙΟΥ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ

Εμπνευσμένοι από την Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας, αλλά και την πλούσια πανίδα της Κρήτης, το Creta Maris διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα: «Φυτά του Creta Maris & διαγωνισμός φωτογραφίας» .Η χλωρίδα της Κρήτης έχει εξέχουσα σημασία στον επιστημονικό κόσμο χάρη στη βιοποικιλότητά της (βότανα, αρωματικά φυτά, δέκα μοναδικά στον κόσμο είδη άγριας ορχιδέας κ.α.).Το ξενοδοχείο μας, τιμάει αυτή τη φύση και προσκαλεί τους επισκέπτες να τη γνωρίσουν και να την αναδείξουν μέσα από το φωτογραφικό τους φακό. Οι φωτογράφοι του ξενοδοχείου θα δώσουν κάποιες συμβουλές για επαγγελματικές λήψεις στην αίθουσα Απόλλο, έπειτα θα γίνει επίσκεψη στον βοτανικό κήπο και στη συνέχεια οι πελάτες θα ανακαλύψουν και θα απαθανατίσουν καλλιτεχνικά οποιοδήποτε λουλούδι ή φυτό –ολόκληρο ή κομμάτι του μέσα στο συγκρότημα. Οι φωτογραφίες θα σταλούν στο email του τμήματος guest relations, θα προβληθούν το ίδιο βράδυ στην τηλεόραση η οποία θα τοποθετηθεί στο σαλόνι του ξενοδοχείου, οι πελάτες θα προσυπογράφουν σχετικό έγγραφο που θα δίνει το δικαίωμα στο ξενοδοχείο να χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες για την προβολή τους ενώ θα γίνει διαγωνισμός φωτογραφίας με κριτές:

  • Κος Βλασιάδης Νικόλαος Διευθυντής Creta Maris Beach Resort
  • Κα Φαίη Παπαιωάννου Marketing & Public Relations Manager
  • Kος Ramzi Abichou Photographer

PDF Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις φετινές συμμετοχές, αλλά και τους νικητές του διαγωνισμού φωτογραφίας

 

9 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΕΠΙΣΗΜΗ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΣΗΜΑΙΑΣ, ΑΝΟΙΧΤΗ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Μια σειρά από περιβαλλοντικού τύπου εκδηλώσεις, με στόχο την ενίσχυση της κοινής γνώμης αναφορικά με περιβαλλοντικά ζητήματα. Πιο συγκεκριμένα, τη συγκεκριμένη ημέρα, πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της βράβευσης του Creta Maris, με τη «Γαλάζια Σημαία», ενώ στα πλαίσια της περιβαλλοντικής δράσης της, η Creta Maris Green Team μαζί με το Δημοτικό Σχολείο Άνω Γουβών, προέβει σε καθαρισμό της παραλίας ξεκινώντας από τον Νηρέα μέχρι το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής και τον περιβάλλοντα χώρο του. Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε και η Ανοιχτή Ημέρα Σχολείων, στα πλαίσια της οποίας έγινε εκπαιδευτική ξενάγηση του Δημοτικού Σχολείου Άνω Γουβών στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου.

 

24 ΙΟΥΛΙΟΥ - ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ & ΑΣΒΕΣΤΩΜΑ ΔΕΝΤΡΩΝ

Η δραστηριότητα αυτή, της Creta Maris Green Team με συμμάχους τους επισκέπτες του ξενοδοχείου, λαμβάνει χώρα στο κεντρικό δρόμο της Χερσονήσου. Αποψίλωση των χόρτων του δρόμου, μάζεμα σκουπιδιών και ασβέστωμα των κορμών των δέντρων είναι οι δράσεις της ομάδας, οι οποίες στοχεύουν στην προστασία των δέντρων από τα έντομα και τα εγκαύματα από τον ήλιο, αλλά και στην απομάκρυνση σκουπιδιών από έναν πολυσύχναστο δρόμο. Αποτέλεσμα η βελτίωση της εικόνας που προβάλλεται στους τουρίστες και στην προστασία του πρασίνου του τόπου.

*Ασβέστωμα = μέθοδος στοιχειώδους εντομοπροστασίας/παρασιοτοπροστασίας οπωροφόρων και καλλωπιστικών φυτών

 

27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

In continued efforts for environmental sustainability Maris Green Team organizes cleaning of the hotels’ surrounding areas.

 

29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: ΑΛΩΝΙΣΜΑ

Ένα από τα πλέον παραδοσιακά κρητικά έθιμα, το Αλώνισμα, ζωντανεύει στο Creta Maris Beach Resort, καθιστώντας με αυτόν τον τρόπο τους επισκέπτες του κοινωνούς των ηθών και εθίμων της Κρήτης. Την ημέρα του Αλωνίσματος, οι επισκέπτες έχουν επίσης τη δυνατότητα να αλέσουν σιτάρι με τη βοήθεια του παραδοσιακού χειρόμυλου, παράγοντας με αυτόν τον τρόπο αλεύρι, το οποίο έπειτα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να φτιάξουν ψωμί. Όλοι οι παρευρισκόμενοι γιορτάζουν το τέλος της ημέρας αυτής, τρώγοντας το ψωμί που οι ίδιου έφτιαξαν, αλλά και τα παραδοσιακά εδέσματα και ορεκτικά που το ξενοδοχείο ετοιμάζει ειδικά για την περίσταση.

 

17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΤΡΥΓΟΣ

Με στόχο την μύηση των πελατών σε μια παραδοσιακή κρητική αγροτική εργασία και ταυτόχρονα την παρουσίαση της κρητικής κουλτούρας όπου μια χειρωνακτική εργασία γίνεται αφορμή για γιορτή, το Creta Maris οργανώνει μια ακόμα δράση με θέμα τον Κρητικό Τρύγο. Το τελετουργικό της ξεκινά με το μάζεμα το σταφυλιών από το αμπέλι (τρυγητός) και την μεταφορά τους με παραδοσιακό τρόπο, φορτωμένα στο γαϊδούρι, στον χώρο του πατητηριού για την παραγωγή του μούστου, και στη συνέχεια την απόσταξη των σταφυλιών για την παραγωγή της ρακής, αλλά και την παραγωγή μουσταλευριάς. Όλα αυτά με μουσική, χορό και κεράσματα, χαρακτηριστικά την κρητικής φιλοξενίας.

 

28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Το Creta Maris Beach Resort σε συνεργασία με το δήμο Χερσονήσου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. Ο δήμος Χερσονήσου πραγματοποιεί πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων και με τη σειρά η Περιφέρεια Κρήτης τιμά τη συγκεκριμένη ημέρα με τριήμερες εκδηλώσεις.

 

30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ (ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ)

Σε συνεργασία με το bicycle rentals, το Creta Maris διοργάνωνει για τους πελάτες του ένα αξέχαστο green tour μέχρι το Κουτουλουφάρι ξεναγώντας τους στις γειτονικές περιπατητικές/ποδηλατικές εκδρομές.