Creta Maris Beach Resort
Creta Maris Beach Resort
Creta Maris Beach Resort

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ

Η δεντροφύτευση αποτελεί έναν από τους πιο εύκολους τρόπους καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής! Η Creta Maris Green Team, μαζί με τους μικρούς μας φίλους, γιορτάζουν την ημέρα της γης με φύτευση οπωροφόρων δέντρων στους κήπους μας!

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΟ CRETA MARIS. ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΗ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ.

Η πρωτομαγιά θεωρείται ως μια ημέρα σύμβολο για τη φύση. Αυτή την ημέρα γιορτής της φύσης το Creta Maris επέλεξε να γιορτάσει με το δικό του οικολογικό τρόπο. Έτσι οργανώνει μια ιδιότυπη εορταστική ημέρα γεμάτη με δράσεις που προτρέπει τους πελάτες να έρθουν σε επαφή με τη φύση και τα δώρα της και να πραγματοποιήσουν μια δράση που στόχο έχει την προστασία της. Η ημέρα ξεκινά με τον πρώτο καθαρισμό παραλίας για την έναρξη της σεζόν, όπου πελάτες και προσωπικό θα ενημερωθούν γύρω από το οικοσύστημα της περιοχής, τη σημασία που έχει στο οικοσύστημα η καθαρή παραλία και θάλασσα και τις ενέργειες που κάνει προς την κατεύθυνση αυτή το ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια της ημέρας, διοργανώνεται μια περιπλάνηση στους κήπους του ξενοδοχείου όπου πελάτες, μικροί και μεγάλοι, αλλά και προσωπικό θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την χλωρίδα της Κρήτης και να μαζέψουν τα πιο όμορφα λουλούδια, δημιουργώντας πολύχρωμες γιρλάντες για να κοσμήσουν τις εισόδους του ξενοδοχείου προς τιμή της 1ης ημέρας του Μάη.

CLEAN UP THE MED

Κάθε χρόνο η καμπάνια «Clean Up the Med» εμπλέκει 1500 μέρη σε 21 Μεσογειακές χώρες με σκοπό να κινητοποιήσει τον πληθυσμό τους σχετικά με την μόλυνση της θάλασσας της Μεσογείου και να δώσει κίνητρα ώστε οι κοινωνίες να εργαστούν μαζί για να αλλάξουν την κατάσταση. Την προηγούμενη χρονιά η καμπάνια της Clean Up the Med ενέπλεξε περισσότερους από 150 συμμετέχοντες φορείς, με το συντονισμό ινστιτούτων, σχολείων και τοπικών κοινωνιών. Διάφορες μελέτες έχουν καταδείξει ότι η μόλυνση της θάλασσας της Μεσογείου έχει αυξηθεί σημαντικά και ότι το επίπεδο των πλαστικών υπολειμμάτων είναι πάνω από τα κρίσιμα επίπεδα. Για το λόγο αυτό με η καμπάνια της Clean Up the Med δεν επιδιώκει απλά να λάβει δράση για την απομάκρυνση των πλαστικών απορριμμάτων, αλλά κυρίως να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει τις κοινωνίες γύρω από τη σημασία της μείωσης της μόλυνσης των θαλασσών. 

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΣΗΜΑΙΑΣ

Το ξενοδοχείο διοργανώνει σε τακτική βάση καθαρισμούς παραλίας σε συνεργασία με σχολεία. Οι μαθητές μαζί με την Green Team του ξενοδοχείου προχωρούν σε καθαρισμό της παραλίας, μεταφέροντας με το παράδειγμά τους, το μήνυμα για καθαρές ακτές και θάλασσες!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΩΚΕΑΝΩΝ

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των Ωκεανών το ξενοδοχείο διοργανώνει σε συνεργασία με τα θαλάσσια σπορ, μια περιπλάνηση στο βυθό μπροστά από το ξενοδοχείο. Το υποθαλάσσιο περιβάλλον θα αποτελέσει το πεδίο εξερεύνησης των συμμετεχόντων σε μια υποβρύχια περιπλάνηση με στόχο οι συμμετέχοντες να μυηθούν στη μαγεία του βυθού.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΕΝΤΡΩΝ

Με τη δράση αυτή ασβεστώvουμε* όλα τα δέντρα στην είσοδο και στην έξοδο της Χερσονήσου.

*Ασβέστωμα= μέθοδος στοιχειώδους εντομοπροστασίας/παρασιοτοπροστασίας οπωροφόρων και καλλωπιστικών φυτών, αλλά και προστασίας των κορμών τους από τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"WE DO LOCAL" ΔΡΑΣΕΙΣ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ FUTOURIS

ΕΣΠΑ