Creta Maris Beach Resort
Creta Maris Beach Resort
Creta Maris Beach Resort
Creta Maris Beach Resort
Creta Maris Beach Resort

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ FUTOURIS

Το “TUI Cares for Crete – Sustainable Food” είναι ένα πρόγραμμα που διοργανώνεται από την TUI Care Foundation από κοινού με το Futouris, αποσκοπώντας στη σύνδεση των σημαντικότερων οικονομικών παραγόντων του νησιού - του τουρισμού και της γεωργίας.

Το έργο επικεντρώνεται στη δημιουργία δομών για την ανάπτυξη ενός βιώσιμου προορισμού διακοπών, την αντιμετώπιση υπηρεσιών και ζητημάτων πέραν του Ήλιου και της Θάλασσας, την προστασία και κάλυψη των αναγκών των ταξιδιωτών και την προώθηση της γεωργίας (ιδιαίτερα του κρασιού και του ελαιολάδου) ως πολιτιστική κληρονομιά του νησιού.

 

ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΚΡΑΣΙΩΝ

Σε συνεργασία με τους οινοποιούς του προγράμματος Futouris, οργανώνουμε σε χώρο του ξενοδοχείου γευσιγνωσία κρασιών με στόχο οι πελάτες, να γευτούν και να γνωρίσουν τις γηγενείς ποικιλίες της Κρήτης, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις γεύσεις τους.

ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Στο Creta Maris οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε γευσιγνωσία ελαιόλαδου. Η γευσιγνωσία πραγματοποιείται στον αρχαιολογικό χώρο του ξενοδοχείου που περιβάλλεται από ελαιόδεντρα, όπου οι επισκέπτες ενημερώνονται για τη σημασία της ελιάς για τους Έλληνες και το ρόλο της, όχι μόνο στην οικονομία της χώρας και στη διατροφή των κατοίκων της, αλλά και στη θρησκεία, στον πολιτισμό, στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στον τρόπο ζωής των Ελλήνων. Οι επισκέπτες έχουν επίσης την ευκαιρία να δοκιμάσουν το ελαιόλαδο με φρεσκοψημένο ψωμί στο ξυλό-φούρνο του αγροκτήματος.

INTERACTIVE SHOW COOKING

Ένα διαδραστικό μάθημα μαγειρικής με βασικό υλικό τα φύλλα του Κρητικού Αμπελώνα που αποτελούν τη βάση μιας πολύ επιτυχημένης ελληνικής συνταγής, ενός από τα πιο γευστικά πιάτα της παραδοσιακής μας κουζίνας, τα ντολμαδάκια.

Η δράση περιλαμβάνει τη συγκέντρωση των πελατών, την μετάβασή τους στο αμπέλι για την συλλογή της πρώτης ύλης, τα αμπελόφυλλα, και στη συνέχεια την μεταφορά τους στο βιολογικό κήπο για την εκτέλεση της συνταγής. Εκεί, οι συμμετέχοντες πελάτες έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τον κρητικό αμπελώνα, να λάβουν σύντομη παρουσίαση των γηγενών ποικιλιών του αμπελώνα του ξενοδοχείου μας, του προγράμματος Futouris, και των στόχων του για ένα βιώσιμο μέλλον της Κρήτης ως wine region, να μάθουν για τα φύλλα που είναι κατάλληλα για την εκτέλεση της συνταγής, τα συστατικά της, τον τρόπο παρασκευής της, αλλά και όλα τα μυστικά για ιδανικό ψήσιμο.  

 

CRETAN VINEYARD CARE

An action on the Cretan vineyard care was held in Creta Maris Beach with dozens of participating guests. Via this action the guests came into contact with the Cretan vineyard, learned about the process of planting, and the constant meticulous work it needs to ensure that each harvest will bring us the best product and its derivatives. All the attendees are informed about the Cretan vineyard, the indigenous vine varieties of Creta Maris Beach Resort, the Futouris program and its objectives.

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Το Creta Maris διοργανώνει δράση για την περιποίηση και φροντίδα του Κρητικού αμπελώνα για μεγάλους και μικρούς! Στα πλαίσια της δράσης, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον κρητικό αμπελώνα, τις γηγενείες ποικιλίες της Κρήτης, αλλά και τις σωστές εργασίες που απαιτούνται για την καλύτερη απόδοση των κλιμάτων. Η δράση περιλαμβάνει τη συγκέντρωση των πελατών, την μετάβασή τους στο αμπέλι για την συλλογή της πρώτης ύλης, τα σταφύλια, και στη συνέχεια την μεταφορά τους στο βιολογικό κήπο για την εκτέλεση της συνταγής.Οι συμμετέχοντες, μετά την παρασκευή του γλυκού έχουν την ευκαιρία να το γευτούν συνοδεία παγωμένης αρωματικής ρακής, από τον κρητικό αμπελώνα. Η γευσιγνωσία λαμβάνει χώρα στο βιολογικό κήπο του ξενοδοχείου, όπου αποτελεί το φυσικό χώρο ανάπτυξης του δέντρου της ελιάς. 

ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ

Με στόχο την μύηση των πελατών σε μια παραδοσιακή κρητική αγροτική εργασία και ταυτόχρονα την παρουσίαση της διαδικασίας συγκομιδής της ελιάς, το Creta Maris οργανώνει μια δράση με θέμα το Λιομάζεμα. Το τελετουργικό της δράσης ξεκινά με το συγκομιδή των ελιών από τον ελαιώνα του ξενοδοχείου και την μεταφορά τους με παραδοσιακό τρόπο, φορτωμένα στο γαϊδούρι, στον χώρο όπου στη συνέχεια θα γίνει η παραγωγή της βρώσιμης ελιάς. Στα πλαίσια αυτά, γίνεται μια εκτενής αναφορά στα χαρακτηριστικά του κρητικού ελαιώνα, τον τρόπο περιποίησής του και τη διαδικασία ωρίμανσης των καρπών του μέχρι και την συγκομιδή. Όλα αυτά συνοδεία του παρατροπαράδοτου «κολατσιού», με παραδοσιακά ζυμωτό παξιμάδι, βρώσιμες ελιές, ντομάτα οργανικής καλλιέργειας με ελαιόλαδο αλάτι και ρίγανη και κρητικό τυρί.

"ΟΨΙΓΙΑΣ" 

Το ξενοδοχείο πραγματοποιεί αναβίωση ενός από τα πιο παλιά έθιμα της Κρήτης τον Οψιγιά (στεγνωτήριο), ένα έθιμο που παρατηρείται πως ξεχνιέται στις μέρες μας. Κατά τη διάρκεια της δράσης αυτής, οι συμμετέχοντες, μεταφέρουν σταφύλια από το αμπέλι σε κεντρικό σημείο του ξενοδοχείου, όπου πραγματοποιούν το «λουσίδιασμα» με αλουσά (ποτάσα) των σταφυλιών προχωρώντας στη συνέχεια στο άπλωμά τους στον κρεμαστό οψιγιά (στεγνωτήριο), όπου και θα μένουν κρεμασμένα μέχρις ότου γίνουν σταφίδα. Στο τέλος της δράσης, και με τη συνοδεία αρωματικής τσικουδιάς από τον κρητικό αμπελώνα, αλλά και τοπικών εδεσμάτων με βάση τη σταφίδα, ολοκληρώνουν την αυθεντική κρητική εμπειρία δοκιμάζοντας τη γνωστή σταφίδα Σουλτανίνα Κρήτης.

"ΞΕΛΥΚΙΣΜΑ" 

Το ξενοδοχείο πραγματοποιεί αναβίωση ενός από τα πιο παλιά έθιμα της Κρήτης το ξεκύλισμα, διαδικασία όπου αφού έχει ξεραθεί το απλωμένο σταφύλι αφαιρούνται τα κοτσάνια και η σταφίδα είναι έτοιμη προς κατανάλωση, ένα έθιμο που παρατηρείται πως ξεχνιέται στις μέρες μας. 

ΣΟΥΤΖΟΥΚΙΑ

Ένα διαδραστικό μάθημα μαγειρικής με βασικό υλικό τα "Σουτζούκια" ή κρεμανταλιές, ένα πλούσιο γλυκό, που έχει ως βασικά συστατικά τα καρύδια, κατά προτίμηση μισά καρύδια ή αλλιώς πεταλούδες, τη μουσταλευριά και μια λεπτή κλωστή. Κατά τη διάρκεια της δράσης, οι συμμετέχοντες μεταφέρουν σταφύλια από το αμπέλι σε κεντρικό σημείο του ξενοδοχείου, όπου έπειτα πραγματοποιούν το «λουσίδιασμα» με αλουσά (ποτάσα) των σταφυλιών προχωρώντας στη συνέχεια στο άπλωμά τους στον κρεμαστό οψιγιά (στεγνωτήριο), όπου και μένουν κρεμασμένα μέχρις ότου γίνουν σταφίδα. Στο τέλος της δράσης, και με τη συνοδεία αρωματικής τσικουδιάς από τον κρητικό αμπελώνα, αλλά και τοπικών εδεσμάτων με βάση τη σταφίδα, ολοκληρώνουν την αυθεντική κρητική εμπειρία δοκιμάζοντας τη γνωστή σταφίδα Σουλτανίνα Κρήτης.

ΣΥΚΟΠΙΤΑΡΙΔΕΣ

Ένα διαδραστικό μάθημα μαγειρικής με θέμα τις "Συκοπιτερίδες" - μικρές πεπλατισμένες μπάλες από ξερά σύκα. Η δράση πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, όπου επισκέπτες και μέλη του προσωπικού γίνονται κοινωνοί του τρόπου εκτέλεσης μιας από τις πιο παραδοσιακές Κρητικές συνταγές του καλοκαιριού.   

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

"WE DO LOCAL" ΔΡΑΣΕΙΣ