Creta Maris Beach Resort
Creta Maris Beach Resort
Creta Maris Beach Resort

"WE DO LOCAL" ΔΡΑΣΕΙΣ

Το We do local καλύπτει την ανάγκη για επιστροφή στις ρίζες και καλύτερη ποιότητα ζωής. Μια επιχείρηση που αποκτά το σήμα We do local καλύπτει την ανάγκη της να προσφέρει ένα προϊόν διαφορετικό, με ουσία, και ποιότητα, καθώς επίσης και να στηρίξει την οικονομία και τους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας. Ένας επισκέπτης/καταναλωτής που επισκέπτεται μια επιχείρηση που φέρει το σήμα We do local καλύπτει την ανάγκη του να δοκιμάσει ένα προϊόν που θα του προσφέρει την πραγματική εμπειρία του τόπου τον οποίο επισκέπτεται, των ανθρώπων του και των πρώτων υλών που παράγει. Επιπλέον, καλύπτει την ανάγκη του να λειτουργήσει με γνώμονα τη βιωσιμότητα και το σεβασμό στο περιβάλλον. 

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΧΑ

Το Πάσχα στην Ελλάδα θεωρείται η πιο σημαντική θρησκευτική εορτή αποτελεί την κορύφωση των θρησκευτικών εορτασμών που ξεκινούν την Μεγάλη Εβδομάδα.

 

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΚΟΥΡΕΣ ΠΡΟΒΑΤΩΝ

Οι κουρές των προβάτων είναι μια μεγάλη γιορτή άρρηκτα δεμένη με τον κτηνοτροφικό τρόπο ζωής της Κρήτης. Είναι, όπως λέγεται, η «γιορτή των προβάτων» και σκοπός του τελετουργικού είναι να ανακουφιστούν τα ζώα από τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού. Είναι μια από τις εντυπωσιακές γιορτές που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο, στην αρχή του καλοκαιριού, στα πλαίσια της οποίας κάθε κτηνοτρόφος προσκαλεί φίλους και συγγενείς να τον βοηθήσουν στο δύσκολο αυτό έργο και μετά τους κερνά και ακολουθεί γλέντι. Το προσωπικό του Creta Maris πραγματοποιεί την γιορτή μπροστά από το ξενοδοχείο με τυροκομία, αντικριστό και παραδοσιακή μουσική.

ΑΛΩΝΙΣΜΑ

Αλώνισμα: Ένα από τα πιο παραδοσιακά κρητικά έθιμα λαμβάνει χώρα στο Creta Maris Beach Resort, με τους επισκέπτες να γνωρίζουν και να συμμετέχουν στα κρητικά έθιμα και τις παραδόσεις του παρελθόντος. Την ημέρα του αλωνίσματος, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να αλέψουν σιτάρι χρησιμοποιώντας το παραδοσιακό χειροποίητο μύλο του ξενοδοχείου, και να παράξουν αλεύρι, το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιούν για να φτιάξουν ψωμί. Στο τέλος της ημέρας, οι συμμετέχοντες μπορούν να απολαύσουν το ψωμί που οι ίδιοι δημιούργησαν μαζί με παραδοσιακά πιάτα και ορεκτικά που προετοιμάζει το ξενοδοχείο ειδικά για την περίσταση.

"ΟΨΙΓΙΑΣ" 

Το ξενοδοχείο πραγματοποιεί αναβίωση ενός από τα πιο παλιά έθιμα της Κρήτης τον Οψιγιά (στεγνωτήριο), ένα έθιμο που παρατηρείται πως ξεχνιέται στις μέρες μας. Κατά τη διάρκεια της δράσης αυτής, οι συμμετέχοντες, μεταφέρουν σταφύλια από το αμπέλι σε κεντρικό σημείο του ξενοδοχείου, όπου πραγματοποιούν το «λουσίδιασμα» με αλουσά (ποτάσα) των σταφυλιών προχωρώντας στη συνέχεια στο άπλωμά τους στον κρεμαστό οψιγιά (στεγνωτήριο), όπου και θα μένουν κρεμασμένα μέχρις ότου γίνουν σταφίδα. Στο τέλος της δράσης, και με τη συνοδεία αρωματικής τσικουδιάς από τον κρητικό αμπελώνα, αλλά και τοπικών εδεσμάτων με βάση τη σταφίδα, ολοκληρώνουν την αυθεντική κρητική εμπειρία δοκιμάζοντας τη γνωστή σταφίδα Σουλτανίνα Κρήτης.

"ΞΕΛΥΚΙΣΜΑ" 

Το ξενοδοχείο πραγματοποιεί αναβίωση ενός από τα πιο παλιά έθιμα της Κρήτης το ξεκύλισμα, διαδικασία όπου αφού έχει ξεραθεί το απλωμένο σταφύλι αφαιρούνται τα κοτσάνια και η σταφίδα είναι έτοιμη προς κατανάλωση, ένα έθιμο που παρατηρείται πως ξεχνιέται στις μέρες μας. 

ΣΟΥΤΖΟΥΚΙΑ

Ένα διαδραστικό μάθημα μαγειρικής με βασικό υλικό τα "Σουτζούκια" ή κρεμανταλιές, ένα πλούσιο γλυκό, που έχει ως βασικά συστατικά τα καρύδια, κατά προτίμηση μισά καρύδια ή αλλιώς πεταλούδες, τη μουσταλευριά και μια λεπτή κλωστή. Κατά τη διάρκεια της δράσης, οι συμμετέχοντες μεταφέρουν σταφύλια από το αμπέλι σε κεντρικό σημείο του ξενοδοχείου, όπου έπειτα πραγματοποιούν το «λουσίδιασμα» με αλουσά (ποτάσα) των σταφυλιών προχωρώντας στη συνέχεια στο άπλωμά τους στον κρεμαστό οψιγιά (στεγνωτήριο), όπου και μένουν κρεμασμένα μέχρις ότου γίνουν σταφίδα. Στο τέλος της δράσης, και με τη συνοδεία αρωματικής τσικουδιάς από τον κρητικό αμπελώνα, αλλά και τοπικών εδεσμάτων με βάση τη σταφίδα, ολοκληρώνουν την αυθεντική κρητική εμπειρία δοκιμάζοντας τη γνωστή σταφίδα Σουλτανίνα Κρήτης.

 

ΣΥΚΟΠΙΤΑΡΙΔΕΣ

Ένα διαδραστικό μάθημα μαγειρικής με θέμα τις "Συκοπιτερίδες" - μικρές πεπλατισμένες μπάλες από ξερά σύκα. Η δράση πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, όπου επισκέπτες και μέλη του προσωπικού γίνονται κοινωνοί του τρόπου εκτέλεσης μιας από τις πιο παραδοσιακές Κρητικές συνταγές του καλοκαιριού.   

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ FUTOURIS

ΕΣΠΑ