Creta Maris Beach Resort
Creta Maris Beach Resort
Creta Maris Beach Resort
Creta Maris Beach Resort
Creta Maris Beach Resort

ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ

Η Κρήτη είναι παράδεισος βιοποικιλότητας, τόπος μοναδικός σε όλη την Ευρώπη.  Βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι μεταξύ τριών Ηπείρων που σε συνδυασμό με το ευνοϊκό της κλίμα και το έντονο ανάγλυφό, έχει αποκτήσει συμπυκνωμένα πολιτισμικά και βιολογικά στοιχεία, που σε άλλες περιοχές θα πρέπει να τα αναζητήσουμε στην έκταση μιας ολόκληρης Ηπείρου. Ενδεικτικά να αναφέρουμε  ότι η Κρήτη έχει περισσότερα είδη και υποείδη φυτών (περίπου 1.750), όσα σχεδόν το σύνολο των Βρετανικών νήσων  (1.450), αν και η Κρήτη είναι 35 φορές μικρότερη. Παράλληλα χιλιάδες είναι τα είδη της πανίδας, με τα ενδημικά να υπολογίζονται γύρω στα 1.000

Η τεράστια αυτή Βιοποικιλότητα είναι πλούτος για όλους! Αποτελεί δε δικό μας χρέος μας,  η προστασία, η υποστήριξη και η ενίσχυσή της. Στην κατεύθυνση αυτή, χρησιμοποιούμε για την φύτευση των υπαίθριων χώρων του ξενοδοχείου, κατά κανόνα, ενδημικά είδη, με συνεχή προσπάθεια  αύξησης της ποικιλίας των ειδών και του αριθμού των φυτών.

Παράλληλα είναι πολύ σημαντικό για εμάς, η διατήρηση και η αύξηση των ωφέλιμων εντόμων και των μικροοργανισμών που ενδημούν στους κήπους του ξενοδοχείου μας. Για το λόγο αυτό έχουμε επιλέξει να εφαρμόζουμε βιολογική διαχείριση  των κήπων ευνοώντας έτσι την  παρουσία τους.  Ενισχύουμε τη μικροπανίδα του ξενοδοχείου, με εξαπολύσεις ωφέλιμων εντόμων και μικροοργανισμών.

ΕΣΠΑ