Creta Maris Beach Resort
Creta Maris Beach Resort
Creta Maris Beach Resort
Creta Maris Beach Resort
Creta Maris Beach Resort

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Καθώς το Creta Maris λειτουργεί σε εποχιακή βάση, οι ποσότητες πρώτων υλών που προμηθευόμαστε είναι συγκεκριμένες, με αποτέλεσμα να μη δημιουργείται περίσσευμα και να μην πετιούνται ποτέ πρώτες ύλες. Κατά τη διαδικασία κλεισίματος του ξενοδοχείου στο τέλος της σεζόν, όλες οι κλειστές συσκευασίες που ίσως περισσέψουν διατίθενται για δωρεά σε υπηρεσίες συλλογής τροφίμων για ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Μαγειρεμένα τρόφιμα που έχουν παρατεθεί στον μπουφέ, βάση κανονισμού υγιεινής και διαχείρισης τροφίμων δεν μπορούν να αποθηκευτούν και να ξανά σερβιριστούν. Το μεγαλύτερο μέρος τους δίδεται για την δημιουργία οργανικού λιπάσματος (κομποστοποίηση). Σε καθημερινή βάση τα τρόφιμα αποθηκεύονται σε συγκεκριμένο χώρο στις κουζίνες και μεταφέρονται από εργάτες στο χώρο κομποστοποίησης στον οργανικό κήπο.

Τρόφιμα που έχουν μαγειρευτεί και δεν έχουν παρατεθεί στον μπουφέ και δεν επαναλαμβάνονται στο πρόγραμμα την επόμενη μέρα, τηρώντας τις ορθές διαδικασίες συντήρησής τους, διατίθενται στα εστιατόρια προσωπικού.