Creta Maris Beach Resort
Creta Maris Beach Resort
Creta Maris Beach Resort
Creta Maris Beach Resort
Creta Maris Beach Resort

"WE ARE ALL GUESTS HERE"

 

Το 1/3 των τροφίμων που παράγονται παγκοσμίως σήμερα καταλήγει στα σκουπίδια και μαζί με αυτά τα τρόφιμα πετάμε και όλες τις πολύτιμες πρώτες ύλες (γη, νερό, καθαρός αέρας, ενέργεια) που χρειάστηκαν για να φτάσει το φαγητό σε εμάς. Για αυτό, ένας από τους βασικούς πυλώνες των δράσεων μας είναι η βιώσιμη διαχείριση των πρώτων υλών και η συνετή αξιοποίηση της τροφής.

Από τον Απρίλιο του 2021 έχουμε δεσμευτεί να μειώσουμε τη σπατάλη τροφίμων με κάθε δυνατό τρόπο και είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε στο πρόγραμμα του WWF Ελλάς "Hotel Kitchen: εδώ το φαγητό έχει αξία", με όραμα την πρόληψη της σπατάλης τροφίμων στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Για αυτό αλλάζουμε τον τρόπο με τον οποίο προμηθευόμαστε, μαγειρεύουμε και παραθέτουμε τα τρόφιμα που χρησιμοποιούμε, ενώ μέσα από ένα αξιόπιστο σύστημα μέτρησης καταγράφουμε τον όγκο και τα αίτια της σπατάλης τροφίμων. Ταυτόχρονα, εκπαιδεύουμε το προσωπικό μας γύρω από την αντιμετώπιση αυτού του τεράστιου προβλήματος που μας αφορά όλους συλλογικά.

Διασφαλίζοντας την άριστη εμπειρία των επισκεπτών, το Creta Maris Beach Resort. είναι μία από τις 11 ξενοδοχειακές μονάδες που έχουν επιλεγεί να εφαρμόσουν το πρόγραμμα, ευαισθητοποιώντας το προσωπικό και εμπλέκοντας ενεργά τους επισκέπτες στη μείωση της σπατάλης τροφίμων.

Το πρόγραμμα "Hotel Kitchen" υλοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2017 στην Αμερική από το WWF US σε συνεργασία με την Αμερικανική Ένωση Ξενοδοχείων και Καταλυμάτων (AHLA), με την υποστήριξη του Ιδρύματος Rockefeller. Στην Ελλάδα το πρόγραμμα υλοποιείται από τον Μάρτιο του 2019 με την υποστήριξη του δικτύου WWF και της Unilever Food Solutions.

ΕΣΠΑ